JEK - Je Eigen Keus in zorg voor jeugd

Najaar 2023 voor individuele inschrijving : Een TOS ...ervaar het maar!

Een taal ontwikkelingsstoornis, dysfatische ontwikkeling of een TOS... Veel termen dekken de lading.

Het wordt steeds duidelijker dat veel meer kinderen er last van hebben dan dat tot voor kort werd gedacht. De statistieken spreken nu van gemiddeld 2 kinderen per klas.Ook weten we dat het onlosmakelijk is verbonden met het Down syndroom. Waarbij de ernst van de problematiek natuurlijk per kind verschilt

Auris ontwikkelde voor ieder die te maken heeft met kinderen met deze problematiek een "ervaar het maar" box.  Een programma waarbij je zelf kan ervaren wat het nu betekent om deze stoornis te hebben. Wat doet een woord-vind probleem met je als je een ander iets wil uitleggen ? Hoe is het om een langer verhaal met hoofd en bijzaken niet te kunnen volgen?  Hoe voelt het om je best te doen een ander iets te vertellen maar deze je gewoon niet kan verstaan? Ervaar het zelf en met elkaar zodat je je kind, leerling nog beter kunt begrijpen en begeleiden.

Het programma duurt  2 tot 2, 5 uur. De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

De deelnemers kunnen dus zijn: ouders, oudere broers en zussen ( vanaf 16 jaar samen met een ouder), familieleden, onderwijzers, begeleiders, logopedisten en ieder ander die belangstelling hiervoor heeft.

Voor jongere deelnemers volgt er binnenkort een aanbod.

Deze ervaringsworkshop kan ook op locatie gegeven worden. Vraag ons gerust om informatie hierover.

Gezien de duur van het programma kiezen we in eerste instantie voor een avond. Maar mocht u voorkeur hebben voor een ochtend/middag laat ons dit dan weten want bij voldoende belangstelling kunnen we ook dat inplannen.

Cursus datum           : In groeps verband kan altijd een datum worden afgesproken. Individueel, najaar 2023

Cursustijden              : 19.30 - 22.00 uur.

Lokatie                       : Praktijk JEK - Je Eigen Keus. Ratelaar 39ENieuwegein

Kosten                        : € 55,- per persoon

Docent                       : Irma Slomp - ambulant begeleider gespecialiseerd in het kind met DS.

Wil je je aanmelden bel  (06) 57 11 55 85 of mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.