JEK - Je Eigen Keus in zorg voor jeugd

Op verzoek in gezins of familieverband: Zeg het nu gewoon…!! “

“Mijn broer geeft nooit gewoon antwoord!”

“Mijn zusje kan het alleen maar boos zeggen daar wordt ik dan ook weer kwaad om.”

"Ik vraag het toch gewoon.. geef dan ook gewoon antwoord”

“Als we afspreken om met de auto’s te gaan spelen gaat hij ineens weer wat anders doen!”

Hoe lastig is het als communicatie met je broer/zus/vriendje niet gaat zoals je gewend bent met andere kinderen. Het kan ervoor zorgen dat het contact verstoord raakt. Soms meer ruzie, soms juist vermijden van elkaar. 

“Ervaar met mij” is een ervaringscircuit voor jongeren vanaf de bovenbouw tot ongeveer 15 jaar.  Middels leuke speelse opdrachten die door de kinderen worden uitgevoerd ervaren ze zelf wat het is om een taal- ontwikkelingsstoornis te hebben. 

Zo worden zij zich meer bewust van de problemen die hun broer, zus, vriend ervaren en daarnaast ook van hun eigen handelen als klasgenoot, vriend of familielid. Ze leren hoe ze met eenvoudige aanpassingen in het eigen handelen een verschil kunnen maken in het contact. 

De workshop wordt gegeven in kleine groepen  van Max 12 deelnemers zodat er ruimte is voor het delen van eigen ervaringen. Het programma duurt ongeveer 2,5 uur.

Cursus datum : Deze workshop is ivm covid -19 maatregelen uitgesteld. In kleine groepen bijv 1 gezin wel mogelijk! neem gerust contact op voor informatie.

Cursustijden.  : 10.00 - 12.30 uur.

Lokatie            : Praktijk JEK - Je Eigen Keus. Ratelaar 39E  3434EW  Nieuwegein

Kosten             : € 70,00. voor ouder en kinderen samen. ( max 2 kinderen uit 1 gezin)

Docent             : Irma Slomp - behandelaar kinderen met een dysfatische ontwikkeling 

 Wil je je aanmelden bel (06) 57 11 55 85 of mailDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.